Bemutatkozás - 148. Cserkészcsapat honlapja

Bemutatkozás:

Csapatunk a budapesti Krisztinavárosi Havas Boldogasszony Plébániatemplomhoz tartozik. Jelenleg a csapat létszáma 120-150 fő. A nyári táborokban az utóbbi években 90-110-en voltunk.

A mi csapatunkban első osztályos kortól, úgynevezett ApRóka foglalkozások keretében kezdünk foglalkozni a gyerekekkel. Ez még nem a szigorú értelemben vett cserkészet, hanem aféle ráhangolódás és lelkesítés: havi egy hétvégi alkalommal közös játék és kirándulás. A harmadik osztályos gyermekeknek már kialakul az őrsük, amellyel heti rendszerességgel találkoznak az őrsgyűlésen. Az első közös év végén ünnepélyesen kiscserkész-ígéretet tesznek, s ekkor kapják meg egyenruhájukat és sárga nyakkendőjüket. A lelkes és rátermettségüket próbán bizonyító kiscserkészek általában hatodikos korukban tesznek cserkészfogadalmat, s innét kezdve ők már igazi "zöldnyakkendős" cserkészek.


Csapatotthonunk címe:

148. Nagyboldogasszony Cserkészcsapat
1016 Budapest, Mészáros u. 1.
148csotthon@cserkesz.hu

Alapítvány:

Csapatunk vezetői alapították az ország első cserkészalapítványát, amelynek segítségével a különböző programok pénzügyi hátterét tudjuk biztosítani.

Vezetőink:

Csapatparancsnok:
   Dr. Sényi Katalin
Csapatparancsnok-helyettesek:
   Kéri Zsófia (kapcsolatfelvétel)
   Paulini Levente


A cserkészotthon nagyobb térképen való megjelenítése
Kapcsolódó oldalak:
Hivatkozások: