148. Cserkészcsapat

Legfrissebb változások

Karácsonyi éneklés az onkológián - Meghirdetve!

december 21. 15:00-19:00

  Karácsony előtt egy kis önkéntességre hívunk minden 16 évnél idősebb cserkészt! Karácsonyi énekeket énekelve végigjárjuk az Onkológia kórtermeit, így csempészve egy kis karácsonyi hangulatot a kórházba. A betegek számára ez az apró figyelmesség nagyon sokat jelent és a mi lelkünket is mindig feltölti. Csatlakozz Te is Hozzánk, hogy minél több beteghez eljuthassunk!

Közelgő események

30 . nyári tábor

július 1-11.

  Kedves Cserkészek és Tisztelt Szülők! Csapatunk idei, 30. jubileumi nyári tábora a rover-, nagy- és középtáborosoknak július 1-től 11-ig, a kistáborosoknak július 2-től 7-ig a szülői látogatási napig tart. A kistáborosokat idén ismét a szülők viszik haza a táborból. A táborba nagyon sok szeretettel várjuk csapatunk egykori, jelenleg inaktív tagjait is a július 6. szombat esti ünneplő tábortűzre. Legújabb információink a részvételi díjról és a fizetési határidőkről tájékoztatnak.

Aktuális cikkek

Mit tegyünk a Luca napon vetett búzával?

Morandini Pál, január 5.

A cserépbe vetett és karácsonyra megnövekedett búzát tovább nevelhetjük és némi ápolással még termést is hozhat majd nyáron.

Mikor jönnek vissza a vércsék?

Morandini Pál, február 10.

A budapesti vércsék költőhelyei közül évek óta a világhálón figyelhetjük egy kőbányai vércsepár életét.

Őszi búza a kertünkben

Morandini Pál, január 30.

Mindennapi kenyerünk alapanyagáról a búzáról keveset tudunk. Ezért is hasznos és érdekes figyelni a kert sarkában zöldelő fűszerű növényeket, a mi őszibúza állományunkat.

Összes változás listázása...   Összes közelgő esemény...   Összes cikk...  

Legújabb fényképek

december 10.

35 kép

Malacka raj rajportya

Gertheis Anna fényképei

október 3.

28 kép

Raj alapító gyűlés

Panni fényképei

szeptember 27.

14 kép

Veni Sancte

Gertheis Miklós fényképei

augusztus 7.

53 kép

nyári tábor

Gertheis Miklós fényképei

június 28.

5 kép

Március 15-ei megemlékezés

Gertheis Miklós fényképei

Elérhetőség

Email-címek:

Levelező címek:

Facebook:

Csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Természetbúvár
Egér a piacon

2007. szeptember 23., Morandini Pali bá

Az őszi hideg elöl a rágcsálók épületekbe is húzódhatnak. Mivel a kamrában, raktárban nemkívánatos vendégek, számos módszer létezik eltávolításukra. Az életünkbe mindinkább...


Nosztalgia - Cikkek
Megújult a csapat honlapja

2011. szeptember 12., Divényi Dániel

Csapathonlapunkra már régóta ráfért a vérfrissítés. Nem kevés munkával végre eljutottunk oda, hogy a nagyközönség előtt is megnyissuk az új oldalt. Persze itt-ott hibák még előfordulhatnak, de reméljük közreműködésetekkel gyorsan eltüntethetjük őket.


Nosztalgia - Fényképalbum
Ünnepi csapatmise és könyvbemutató

2013. december 8., Templom; cserkészotthon
Gertheis Miklós fényképei (10)

December nyolcadikán kerül sor a kilencvenedik évforduló ünnepélyes zárására. Minden egykori és jelenlegi cserkészt nagy szeretettel várunk, legfőképpen azokat, akik nem tudtak részt venni a bálon! 8:45-kor gyülekezünk egyenruhában a parkolóban, és együtt veszünk részt a kilenc órai szentmisén. Családosoknak külön ülőhelyeket biztosítunk! A mise után agapé és könyvbemutató a cserkészotthonban.